kita milik Dia.

ada hikmahnya Allah jadikan hati ini peka.

Posted on: January 24, 2010

bismillah.

pernah tak anda rasa sesuatu yg buruk akan berlaku? bila jantung berdegup kencang sikit, kita rasa something will happen. kalau dalam bahasa omputeh, kita panggil “instinct”? ana slalu ada instinct if ada something is going to happen.

kebelakangan ini mcm banyak yg menyebabkan hati ini rasa tak senang. kenapa ye? ada terbuat salah kat someone ke? or ada something yg belum ku tunaikan? or ada orang duk ngumpat ana kat blakang??? hmm.. deria rasa ni dah byk kali menyelamatkan ana daripada sesuatu yg buruk. dan deria rasa ni datangnya dari Al-Wahhab. alhamdulillah. ana dikira sebagai seorang yg sangat peka walaupun sesuatu perkara itu sgt sulit untuk difikirkan.

bercakap ttg kepekaan aka sensitivity towards something, ingin diajukan kepada para pembaca sejauh mana anda peka dgn orang2 di sekeliling anda. hari ini, i saw something happen between my closest friends and i totally understood the whole thing.

A adalah kawan rapat B dah lama dah. tapi C pun rapat dgn B. A rasa C mengganggu hubungannya dgn B. C ni pulak suka menunjuk2 seolah2 she owns B. berkepit je keje. so irritatedlah A ni. kesedihan dia. terluka. hati A mengalami fibrosis. hehe.

orang lain mungkin tak nampak. tapi ana nampak. rasa helpless jugak. rasa tak mampu nak menolong. since B pun actually menjadi mangsa keadaan, rasanya tak patut utk menyebelahi sesiapa. A ada issue, B ada issue, C pun ada issue. *maaflah, org lain maybe tak faham apa yg ana ngarut2 ni. hanya org2 yg terlibat je yg faham. rasanya. tu pun kalau diorg baca post ni.*

persoalannya di sini. adakah C ni sengaja nak menyakiti hati A? atau C ni kurang kasih sayang dari kawan2 yg lain so dia mengharap B ni always menemani dia? atau C langsung tak peka dengan perasaan A?

but i think i need to say something.

since women are from venus… kita perempuan, adalah golongan yg mementingkan soal perasaan. kita take care about each other, kita faham hati each other. we can even talk eyes to eyes without talking! so how could u do that to one of your own kind? we are women. we are born sensitive to everythingi believe that u are not that blind to see that she hurts badly.

i’m sorry to say this. but i’m with A. she deserves to feel sad and irritated. u dont belong here. just go away from our sight. just take B away from us.

ps:  to B, we loves u. we want u to be here. it’s not us who push u away but C who makes it becomes so complicated. so, if u need us, just come. we are here to be with u.

May Allah be with u in whatever things u do.

ilalliqa’.

let's pray that everything will be just okay.

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: