kita milik Dia.

zawj?

Posted on: January 24, 2010

Rasulullah s.a.w. bersabda : “Apabila seseorang hamba telah berkahwin, ia telah melengkapkan separuh agamanya, dan hendaklah ia bertakwa kepada Allah untuk memenuhi kekosongan sebahagian lagi”. (H.R.Al-Baihaqi)

zawj? wow. means husband.

kenapa nak post about zawj agaknya ye? takde benda lain nak fikir lagi dah ke? ana pun tak tau. isk2. =(

study tak habis lagi, dah sibuk fikir pasal az-zawj?

nak uruskan diri pun tak reti lagi, dah sibuk fikir pasal az-zawj?

nak kena ketuk kepala kot baru sedar yg diri ni belum layak nak jadi zaujah sesiapa.

Allah tolong aku.

melengkapkan agama.

Tags:

2 Responses to "zawj?"

salam, kadang-kadang, kite ingin membina yg lbh besar sedang ujian2 yg kecil blum kite lepasi.

kadang-kadang, kite didorong oleh hawa nafsu lbh drpd wahyu.

kadang-kadang, kite merasakan cinta manusia adalah segalanya.

naqib ana berpesan, kalau tak lepas ujian2 kecil, kite masih blum bersedia maknanya utk memasuki alam pernikahan.

ape2 pon, seorang pendakwah, haruslah berlapang dada bukan? berhusnuz zon, dan juga memaafkan org sekelilingnya.

cube renungkan, muhasabah… cinta atau reda Allah yg kite kejar?

InsyaAllah, semoga hidayah sentiasa menjadi milik anti.

syukran akh.
😥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: